Modo-värvningen målskytt direkt

Nyförvärvet Emil Pettersson anslöt till Modo under måndagen.

I dag debuterade 21-åringen, klev rakt in i förstakedjan och hittade nätet i segern mot Örebro.

I power play utökade centern Emil Pettersson till 2-0 i mitten av första perioden. Pettersson lirkade enkelt in pucken bakom bortalagets burväktare Johannes Jönsson. Drygt 20 sekunder senare utökade Simon Önerud, två mål och en assist i kväll, till 3-0.

Örnsköldsvikslaget fortsatte sedan att övertyga. Och i mitten av tredje perioden satte försvararen Travis Roche hemmalagets femte mål, medan gästerna fortfarande var mållösa. Men sedan slappnade de rödvita av – och inom loppet av en minut rasslade det till tre gånger i hemmakassen.

5–3 och slutminuterna blev spännande, men närmare kom inte Örebro. Seger för Modo, och förutom en minut i slutperioden fick modoiterna ett bra styrkebesked i den näst sista SHL-omgången inför den stundande kvalserien.