Oscar Möller blev matchhjälte för Skellefteå. Foto: Bildbyrån

Möller matchhjälte med läktarblick

Uppdaterad
Publicerad

Skadeproblem har präglat hans höstsäsong. Men sedan hemvändande Oscar Möller väl blivit återställd har han levererat ordentligt. ”Man har fått lite andra perspektiv av att sitta på läktaren”, säger matchvinnaren till C More efter Skellefteås 3–2-seger borta mot Brynäs.

Vid ställningen 2–2 och med fem minuter kvar av ordinarie tid tryckte en felvänd Oscar Möller in det matchavgörande målet med ett backhand-avslut.

Efter stora skadeproblem under hösten har hemvändaren hittat formen rejält och målet var hans femte mål på den senaste fyra matcherna.

– Jag kände mig lite ringrostig rent positionsmässigt de första matcherna efter skadan, men det har ordnat upp sig. Och att jag gör mål, ja, jag försöker bara hitta fria ytor, jag trivs bra med kedjan, säger Möller till C More, och medger att det har varit en frustrerande höst.

– Man vill vara med på isen och bidra. Men jag har också fått andra perspektiv av att sitta på läktaren och kolla, man får en annan blick för hur spelet ser ut.

Segern var den Skellefteås tredje raka.

– Otroligt viktigt, framförallt på bortaplan mot Brynäs som är så pass bra hemma, säger matchvinnaren Oscar Möller.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.