Det här drömmer Mora om i kväll: att få gå upp till SHL i Leksand. Foto: TT.

Mora kan säkra SHL-plats – i Leksand

Uppdaterad
Publicerad

Mora har överraskat mot Leksand i direktkvalet till SHL. I kväll kan skrällen fullbordas om laget vinner i lejonets kula – i Leksand.

– Vi behöver göra vår bästa match i serien mot Leksand i kväll, säger Moras geniförklarade tränare Jeremy Colliton till klubbens webb-tv.

Efter segern hemma i Smidjegrav i tisdags står det nu 3-1 till Mora i bäst av sju matcher.

– Vi har hållit fast vid samma rutiner som förut och låtit killarna gå ner i varv. Vi behöver göra vår bästa match i serien mot Leksand i kväll. De måste ju vinna och kommer att komma över oss med allt de har. De kommer att spela fysiskt och försöka använda publiken till sin fördel, säger Colliton.

Laget är väl förberett på vad som väntar i del 5 av Slaget om Siljan.

– Vi vet vad som väntar oss och det blir ingen överraskning. Vi kommer att vara redo.

Perra Johnssons Leksand ligger under med 3-1 i matchserien, mot Modo förra säsongen låg man under med 0-2 och 2-3, vilket man då klarade av att vända.

”Göra allt som står i våran makt”

– Vi ska göra allt som står i våran makt för att det ska bli match i Smidjegrav även på lördag. Fram till de gör trean i tisdags är vi minst lika bra som Mora (4-1). För oss handlar det om att hålla fokus och koncentration uppe längre i nästa match, och inte bli stressade, säger Johnsson till Leksands hemsida.

Leksand saknar viktiga pjäser som lagets ledande målskytt Johan Porsberger, Martin Karlsson och Markus Lauridsen. Ett par nya namn kommer att dyka upp till vad som kan bli säsongens sista match.

Mora fick sin poängkung Jacob Nilsson avstängd fem matcher, vilket innebär resten av säsongen, efter match tre i Leksand (vinst 6-1) i söndags. Han sänkte då Daniel Bertov med en vårdslös armbåge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.