Kevin Goumas avgjorde med sitt 3-2-mål för Mora. Foto: Bildbyrån

Mora starkast i toppmötet

Mora gick segrande ur det täta toppmötet mot Västervik i hockeyallsvenskan.

Segerrecpetet stavas: Vasst spel i powerplay.

Det blev ett målrikt toppmöte när tabelltvåan Västervik under tisdagskvällen tog emot tabelltrean Mora.  Olle Liss öppnade målskyttet för hemmalaget efter knappt fyra minuter, men gästerna från Dalarna var inte sena med att svara.

Mathias Bromé kvitterade efter ett powerplaymål och Marcus Sirén satte Mora i förarsätet med sitt 1-2-mål när det återstod två sekunder av den första perioden.

I mitten av den andra akten kvitterade Michell Wahl för Västervik, men bara minuterna senare skulle gästerna återigen visa prov på ett effektivt spel i numerärt överläge.

Två powerplay-mål

Denna gång var det Kevin Goumas som var sist på pucken och amerikanarens 2-3-mål blev matchens sista.

I och med segern byter lagen plats med varandra där Mora puttar ner Västervik till en tredjeplats i tabellen.

Toppar tabellen gör alltjämnt BIK Karlskoga som under tisdagskvällen besegrade Oskarshamn med 3-2 på hemmais.