Per-Erik Johnsson vill helst glömma matchen. Foto: TT Nyhetsbyrån/Bildbyrån

Leksand ber om ursäkt efter 1-6 mot ärkerivalen

Uppdaterad
Publicerad

Mora fortsatte på bortavinstsviten i kvalet till SHL. Det blev seger med 6-1 i Leksand och därmed leder man serien med 2-1 där samtliga vinster tagits på bortais. Det stack i väg i slutminuterna med två mål i tom kasse. Det sved svårt i Leksands själ.

– Jag får be om ursäkt till publiken, säger tränaren Perra Johnsson.

– Tredje perioden är riktigt bra och den får vi ta med oss. Det är skitkul med mycket folk och härlig inramning, säger Alexander Hilmersson till TV12.

När Hilmersson tryckte in 4-1 på retur nära mål i powerplay efter sju minuter i tredje perioden avgjordes matchen. Med sex minuter kvar tog Perra Johnsson timeout för sitt Leksand och chansade med att ta ut målvakten Atte Engren.

”Vi kommer inte att göra en så här dålig match igen”

– Mora är bra, de vinner varenda närkamp och jag får be om ursäkt till publiken. Vi prövade att ändra om på en mängd olika sätt men det gick inte i dag. Vi kommer inte att göra en så här dålig match igen, lovar Leksands tränare Perra Johnsson inför nästa drabbning i ”slaget om Siljan” på tisdag.

Efter bara 24 sekunder i spel utan målvakt för Leksand punkterades matchen helt när Kevin Goumas, en av matchens bästa spelare, liggande på isen efter en närkamp lyfte in

5-1 i tom kasse. Även 6-1 kom i tom kasse i slutminuten.

Med runt tio minuter kvar av matchen lämnade de första Leksandsfansen arenan som var fullsatt, 7 650 personer.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.