Mustonen sänkte gamla klubben

Med sina två mål sänkte den förre Skellefteåspelaren Joel Mustonen sin gamla klubb när Örebro vann på bortaplan med 4–3.

Skellefteå var en blek kopia av det lag som nyligen slog Luleå två matcher i rad.

Efter två raka bortaförluster hade Örebro inga stora förväntningar på några poäng men fick en bra start. Skellefteå stod inte alls att känna igen. Farten och skärpan i passningsspelet var borta och Örebro kunde med sitt smarta spel ta befälet i matchen. Man störde Skellefteås uppspel effektivt och lät inte hemmalaget få igång sitt snabba spel.

Närkingarnas 23-årige forward Joel Mustonen har fått större delen av sin hockeyfostran i Skellefteå. Nu var det han som spräckte nollan efter 10.54. När Skellefteåbacken Tim Heed slarvade med pucken vid offensiv blålinje knyckte Mustonen trissan, fick fritt fram mot Markus Svensson i hemmamålet och lyfte snyggt in den.

2-0 kom strax före periodpausen när  Johan Wiklander vinklade in ett skott.

Var på gång

Skellefteås tekniske forward John Norman är så här långt poängbäst i laget. Efter bara 37 sekunder i den andra perioden serverades han en passning i slottet från Jimmie Ericsson och klippte in en reducering för Skellefteå som i det läget såg ut vara riktigt på gång efter sin tröga start. Men det dröjde bara minuten så utnyttjade Örebro på nytt ett Skellefteåslarv i offensiv zon. Martin Johansson fick fritt fram och kunde utöka ledningen till 3–1, hans första mål för säsongen.

Ökade trycket

Hemmalaget hade ändå börjat att hitta rätt i spelet och ökade trycket successivt. Pontus Petterström ger allt i varje byte och var mannen bakom Skellefteås starka avslutning på mittenperioden. Både Erik Forssells reducering och Jimmie Ericssons kvittering till 3-3 tillkom tack vare Petterströms uppoffrande jobb i anfallszonen.

Efter bara 53 sekunder i den tredje perioden klippte Joel Mustonen in segermålet till 4–3 med ett skott i krysset.

Skellefteå försökte och försökte men Örebro kunde hålla undan ända fram till slutsignalen.