Wilson firar 1-0-målet. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nashville segrare i svenskfajten

Förlust i match tre, fyra och fem. Då gjorde Nashville en helomvändning. Predators vann match sex – och inatt stod de emot Anaheims vilda slutforcering i Stanley Cups åttondelsfinal. ”Det har varit en berg- och dalbana av känslor”, säger lagkaptenen Shea Weber till Viasat.

Nashville, med svenskarna Filip Forsberg, Calle Järnkrok, Viktor Arvidsson och Mattias Ekholm i laget, vann den sjunde och avgörande matchen med 2-1. Nu är de klara för kvartsfinal mot San Jose Sharks. Samtidigt är det här det fjärde året i följd som Anaheim åker ut i NHL-slutspelet efter att ha förlorat i en sjunde och avgörande match på hemmaplan.

Det var också bortalget Nashville inledde nattens sjunde och avgörande matchen bäst.

Colin Wilson gjorde 1-0 tidigt, och Paul Gaustad, assisterad av Arvidsson, utökade till 2-0 innan den första perioden var slut.

Efter en mållös andra period väcktes Ducks hopp när Ryan Kesler reducerade till 2-1 i powerpaly. Blågula duon Hampus Lindholm och Jakob Silfverberg stod för förarbetet.

Men trots en intenvis jakt på ett kvitteringsmål i slutskedet av matchen lyckades Ducks inte få hål på Pekka Rinne ytterligare en gång. Den finländske målvakten stoppade 36 skott och utsågs till en av matchens stjärnor.

– Det var em fantstisk match för oss. Vi visste att de skulle vara en tufft, säger Nashville-kaptenen Shea Weber till Viasat.