Foto: TT Nyhetsbyrån

Näslund i Hall of Fame

Uppdaterad
Publicerad

Den förre Modo och Vancouverspelaren Markus Näslund är idag inröstad i Hall of Fame.

40-årige Näslund blev inröstad genom folkets röst och kommer uppvaktas i samband med landskampen Sverige-Finland den 3 maj.

”Ett underbarn och en gudabenådad målskytt. Det har man sagt om Markus Näslund ända sedan TV-pucken 1988 då han i finalmatchen mot Stockholm gjorde tre mål för sitt Ångermanland.Och målskytt har han i sanning varit under sin karriär, vilket bland annat 419 mål i Nordamerika – grundserie och slutspel – på 1 169 talar sitt tydliga språk för”.

Karriären inleddes med en TV-pucksseger för Ångermanland 1988, tillsammans med spelare som Peter Forsberg, Andreas Salomonsson och Hans Jonsson. Han debuterade i Modo som 17-åring 1990 och flyttade till NHL och Pittsburgh Penguins 1993. Karriären gick sedan vidare till Vancouver där han spenderade 15 år innan han avslutade NHL-karriären med en säsong i New York Rangers. Väl hemma i Sverige blev det en säsong i Modo.

Näslund avgick nyligen som General Manager för Modo, en position han satt på i tre säsonger.

Markus Näslund

Född: 1973-07-30

Position: Vänsterforward

Längd: 183 cm

Vikt: 89 kg

Moderklubb: Järveds IF

Klubbar: Järveds IF, Modo, Pittsburgh Penguins, Cleveland Lumberjacks, Vancouver Canucks, New York Rangers

NHL-matcher: 1169 

SHL-matcher: 152

Landskamper: 55

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.