Henrik Lundqvist gjorde en fotbollsräddning när New York Rangers vann. Foto: TT Nyhetsbyrån

Monsterräddning av Henke när Rangers vann

Henrik Lundqvist har fått en bra start på säsongen och har radat upp spektakulära räddningar. I natt stod han återigen för en monsterräddning när New York Rangers vann mot Arizona med 4-1.

Se räddningen i klippet ovan eller tryck här.

– Den här gången var det mitt eget fel att situationen uppstod. Men det var ändå skönt att jag kunde göra den. Om de reducerat där där hade det kunnat bli riktigt jobbigt, säger Lundqvist till Sportbladet.

Det var i slutet av den tredje perioden när Arizona vid 1-3-underläge jagade reducering.

Lundqvist skulle stoppa en puck bakom mål men lyckades i stället styra ut den till förre lagkamraten Anthony Duclair som fick öppet mål.

Men den svenske målvakten såg till att rädda upp situationen. Han hann tillbaka och flygande, likt Thomas Ravellis räddning från kvartsfinalen i fotbolls-VM 94, räddade pucken.

”What a save:-)”, skrev Thomas Ravelli på Twitter.

”Kul att bli jämförd med Kung Henke:-)”.

”Var inte helt vaken”

Arizonas första skott mot mål kom först efter dryga 15 minuter och bara minuten senare, på lagets andra skott, kom ledningsmålet genom svenske backen Klas Dahlbeck.

– Det var svårt att hålla fokus och jag var inte helt vaken på det där skottet. Det var bra men jag trodde att jag stod bättre placerad än jag gjorde, säger Lundqvist.

Ranger lyckades dock vända hemma på Madison Square Garden. Rick Nash fastställde slutresultatet 4-1 för hemmlaget med sitt första mål försäsongen.