William Nylander slog rookierekord i Toronto.

Succén fortsätter – Nylander med rekord

Uppdaterad
Publicerad

William Nylanders NHL-succé fortsätter. I nattens 4–2-seger mot New Jersey stod 20-åringen för både mål och assist – och nu har han slagit rookierekord i Torontotröjan med att göra poäng i tio raka matcher.

Se Nylanders succé här (2.30) in i Sportnytt).

Nylander stod för 2–1-målet i slutet av den första perioden när han i spel fyra mot fyra drev in pucken kontrollerat från högerkanten och placerade in pucken upp i vänstra krysset. Det, tillsammans med en målgivande passning innebar att han gjort poäng i tio raka matcher – som gjorde att han skrev in sig i klubbens historieböcker. Det var nämligen nytt rookierekord i Toronto.

– Jag vet inte riktigt vad man ska säga, det hjälper att man spelar med bra spelare, säger 20-åringen till TSN, uppger Aftonbladet.

Pääjärvi tvåmålsskytt

St Louis Magnus Pääjärvi hade en lyckad kväll när han blev tvåmålsskytt i 4–1-segern mot Vancouver efter blågula framspelningar av både Patrik Berglund och Carl Gunnarsson. Pääjärvis har nu gjort åtta mål den här säsongen – och det var andra gången under NHL-karriären som han har gjort mer än ett mål under en match.

Sedin målade förgäves

St Louis form är god – det var lagets fjärde raka seger, och åttonde på nio matcher.

Även svenskar noterades i protokollet hos Vancouver när Henrik Sedin gjorde motståndarlagets enda mål efter en passning från Alexander Edler.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.