NHL-bomben: Jagr bortbytt

Uppdaterad
Publicerad

Det small till med en riktig NHL-bomb i kväll:

Jaromir Jagr, 43, byttes bort till Florida.

I utbyte får Florida två draftval.

På måndag är det sista dagen som NHL:s klubbar kan byta spelare. De närmaste dagarna lär det hända mycket, och i kväll fick vi en första stor övergång:

Den 43-årige legendaren Jaromir Jagr byttes bort från New Jersey till Florida.         

NHL 2014-2015

I utbyte mot tjecken får New Jersey två kommande draftval, ett i sommarens andra omgång och ett i nästa års tredje draftrunda.                           

Har NHL-rekord

Jagr, som vunnit två Stanley Cup, är inne på sin 21:a NHL-säsong. Han har tidigare spelat i Pittsburgh, Washington, New York Rangers, Philadelphia och Boston.

Han är den aktive spelare i NHL som har spelat flest matcher (1 530), gjort flest poäng (1 784), gjort flest mål (716), flest assist (1 068), har bäst plus/minus (+284) och gjort flest powerplay-mål (202).

Han är dessutom den som har gjort flest matchvinnande mål någonsin (127) och är den som har gjort femte mest poäng någonsin i NHL.

Denna säsong har han stått för 29 poäng på 57 matcher.   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2014-2015

Mer i ämnet