Foto: TT Nyhetsbyrån

NHL-duo klar för VM-spel

Uppdaterad
Publicerad

Victor Rask och Elias Lindholm.

Där har ni de två senaste tillskotten till Pär Mårts VM-trupp.

Carolina-duon har tackat ja till spel.

”Det känns väldigt roligt”, säger han.

Ytterligare två svenskar är nu klara för VM-spel med Tre Kronor. Carolinas båda svenskar, Elias Lindholm och Victor Rask, har tackat ja till spel, skriver klubben på Twitter.           

Ingen av dem har spelat a-landslagshockey tidigare. Lindholm har dock i två raka säsonger med Carolina visat att han håller på yppersta elitnivå. I år gjorde han 39 poäng på 77 spelade matcher.          

Ishockey-VM 2015

– Helst hade man ju varit med i slutspelet här borta, men när vi inte kom dit känns det väldigt roligt att få fortsätta med landslaget i stället, säger Lindholm till aftonbladet.se.

För Leksands-produkten Rask, 22, slutade den första NHL-säsongen med 31 poäng (11+20) på 76 matcher. Han var med och tog JVM-guld 2012.

Rask säger att det är en dröm som nu går i uppfyllelse.

– Under alla mina år som pojk- och juniorspelare drömde jag om att få spela i A-landslaget en dag, så jag är hyfsat nöjd nu när den dagen har kommit, säger Rask till Expressen.

Lindholm och Rask har tidigare spelat junior-VM tillsammans.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM 2015

Mer i ämnet