Nord vann historiska finalen i TV-pucken

Stockholm Nord hade uppvisning i den historiska finalen i TV-pucken mot Stockholm Syd.

Isak Salqvist och William Persson blev tvåmålsskyttar i Nords 4-0-seger.

– Det är något man drömt om hela livet. Det är otroligt skönt, helt underbart, säger Nord-målvakten Hugo Alnefelt efter sin hållna final-nolla.

Det var upplagt för en supermatch när Stockholm Nord och Stockholm Syd – två lag som imponerat väldigt under turneringen – drabbade samman i finalen av tv-pucken.

Matchen startade också i ett rasande tempo.

TV-pucken

Med sex minuter spelade i den första perioden rang det när Nord iscensatte ett mönsteranfall. En snabb spelvändning där Albin Grewe och Isak Salqvist kombinerade fram Salqvist till tom kasse och 1-0.

– Jag drev bara på mål, Grewe lirade in mig och jag fick öppet mål. Ett viktigt mål så man får jobba i överläge, sade Salqvist.

Efter målet tog Nord över allt mer och Syds målvakt Lucas Rheyneuclaudes fick jobba hårt när skotten fortsatte att komma.

”Väldigt jobbigt”

Skottstatistiken i första perioden skrevs till slut till 18-4 i Nords fördel.

– Väldigt jobbigt, mycket skott. Det viktigaste för oss är att glömma den här perioden och nöta på. Vi behöver skuta fler skott och göra lite grötarmål. Det är allt som räknas, sade Rheyneuclaudes efter första perioden.

Det blev dock en mardrömsstart på andra perioden för Syd när Nord utökade till 2-0 efter blott en spelad minut. Grewe stod för sin andra assist när han var snabb ner bakom Syd-målet, hämtade puck och spelade in en fri William Persson i slottet – som satte 2-0-målet.

– Det var bara att dunka dit den, otroligt skönt, säger Persson.

Slog till för andra gången

Syd fick en chans att ta sig tillbaka in i matchen i powerplay åtta minuter in i andra perioden – men utan utdelning.

I stället satte Isak Salqvist spiken i kistan med nio minuter kvar att spela. AIK-spelaren handledssköt 3-0-mål upp i vänstra krysset.

– Jag såg att målvakten stod lite långt åt höger så jag drog till åt vänster, säger han.

Med en sekund kvar av matchen fastställde William Persson slutresultatet till 4-0 i tom bur.