Ny chans för Sverige och Finland

Uppdaterad
Publicerad

I dag spelas den andra, nåja, matchen mellan Tre Kronor och Finland. Den här gången i Stockholm och Globen.

Matchen i fredags i Västerås fick som bekant avbrytas i början av andra perioden efter ett långt uppehåll och ett kortare avbrott – ställningen var 1–0 till Finland.

Den här gången spelas matchen i Globen och Örebros målskytt Martin Johansson, som gjorde sin landslagsdebut i kasomatchen senast, lär få en trevligare upplevelse nu.

Tre Kronor

– Jag ska spela som jag gjort i Örebro och komma till mycket avslut. Det blev bara en period i fredags och jag hoppas att jag kan göra ännu mer avtryck nu, säger Martin Johansson till SVT Sport.

”Det var nervöst”

Även Tim Heed gjorde sitt första framträdande i fredags. Backen ligger tvåa i SHL:s poängliga bland backar och levererar åt sitt Skellefteå match efter match. Mot Finland var han dock inne på det enda målet bakåt som klubbkompisen Janne Pesonen gjorde.

– Det var lite nervöst innan men blev bättre ju längre matchen gick. Jag ska göra allt jag kan för att bevisa att jag klarar av att spela på en internationell nivå, säger Heed till SVT Sport.

SVT sänder matchen med start klockan 14.50 i SVT2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tre Kronor

Mer i ämnet