Pär Mårts och ”isskandalen” i Västerås den 6 februari 2015 Foto: TT Nyhetsbyrån

Ny landskamp i Västerås efter isskandalen

Uppdaterad
Publicerad

Förra gången avbröts matchen. Men nu får Västerås en ny chans att arrangera en landskamp när Tre Kronor tar emot Ryssland. ”Vi får göra ett nytt försök”, säger förbundskaptenen Pär Mårts till SVT Sport.

Det var i februari förra året som isskandalen i Västerås inträffade. Isen höll inte – och landskampen mot Finland avbröts.

Men hockeystaden, som fostrat spelare som Nicklas Lidström och tränare som Pär Mårts, får en ny chans att arrangera en landskamp.

Matchen, som kommer att spelas den 23 april, är den sista som Tre Kronor gör på hemmaplan inför VM i Ryssland och det är just värdnationen som Sverige möter.

Mårts får gångavstånd till arenan

Symboliskt nog blir Mårts sista landskamp i Sverige hemma i Västerås – med gångavstånd till matcharenan.

– Var vi spelar är av mindre betydelse, jag tror inte det känns något särskilt på det sättet. Eller ja... jag kommer att få nära till matchen, säger Mårts med ett skratt.

Och fortsätter:

– Sen att isen inte höll förra gången, det ska liksom inte få ske. Vi får göra ett nytt försök.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.