Ross under tiden som tränare för Örebro. Foto: Bildbyrån

SVT-experten ny tränare i Rögle

Uppdaterad
Publicerad

Rögle ligger sist i SHL och väljer nu att agera. Patrik Ross och Roger Hansson blir nya assisterande tränare i klubben. ”Jag har känt ett sug”, säger Patrik Ross som därmed slutar som SVT-expert.

Åtta raka förluster i SHL gör att Rögle nu har tio poäng upp till Örebro på säker mark. Det får konsekvenser, då assisterande tränarna Magnus Bogren och Mikael Gath får lämna.

– Vi känner att vi behöver göra en förändring då vi har inte lyckats vända den tråkiga trenden vi är inne i. Det är alltid ett misslyckande när man behöver byta tränare mitt i säsongen. Det är två personer med stora Röglehjärtan som jag tycker om och det gör ont men beslutet är taget med klubbens bästa för ögonen, säger Anders ”Masken” Carlsson.

”Ska bli jättekul och inspirerande”

In kommer istället tidigare SVT-experten Patrik Ross och Roger Hansson.

– Det ska bli jättekul och inspirerande. Jag har väl känt ett sug länge egentligen men det ska passa också, säger Ross som tror att man kan vända den negativa trenden.

– Det är naturligtvis ett tufft läge men det är klart vi hoppas att vi kan lyfta. Och det handlar inte om mig utan att det finns kvaliteter i laget, det handlar bara om att tro på det och få till det tillsammans.

Ross slutar som SVT-expert

Patrik Ross, som senast tränade Örebro för tre år sedan, slutar därmed som expert för SVT Sport.

– Jag fick beskedet i dag och allt har gått väldigt fort. Patrik hade ett avtal med oss resten av säsongen men vi väljer att inte sätta några käppar i hjulet, säger Marcus Törngren, projektledare för ishockey på SVT Sport.

– Patrik har vuxit som expert sen han kom till oss 2014 och han lämnar verkligen på topp. Det känns så klart trist men vi gläds självklart med Patrik.

Nästa match för Rögle är mot Djurgården hemma på tisdag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.