Dennis Everberg jublar efter 4-3. Foto: Bildbyrån

Nyförvärvet gjorde segermålet för Växjö

Dennis Everberg satte två mål i SHL-premiären mot Rögle. Mot HV71 var det dags igen för Växjös nyförvärv. Han avgjorde i förlängningen mot HV71, 4–3.

Både Växjö och HV71 vann sin första ligamatch för säsongen. Men det är Växjö som nu har två raka segrar.

Först styrde Liam Reddox in kvitteringen till 3–3 i slutminuterna av ordinarie tid och sedan tog laget även en bonuspoäng efter att Dennis Everberg stänkt in segermålet i förlängningen.

Efter en nästan en periods spel verkade det dock som att Växjö skulle plockat en ny trepoängare. Redan innan tolv minuter var spelade stod det nämligen 2–0 till Växjö, som vann SM-guld 2015.

Viktig reducering av Sandberg

Calle Rosén hade med ett distinkt slagskott öppnat målgörandet och senare svarade Tuomas Kiiskinen för ett imponerande nummer när han liggande fick in pucken i mål – på volley.

Hemmafansen sjöng om att just deras lag var det bästa i Småland samtidigt som deras favoriter fortsatte att prestera – tills det återstod drygt 30 sekunder av period ett.

Då soloåkte HV-backen Lawrence Pilut sig fram och det slutade med att Filip Sandberg styrde in den viktiga reduceringen.

För vad hände efter paus? Jo, HV71 tog över matchen. Prick sex minuter in i mittperioden hade laget vänt underläge till ledning. Martin Thörnberg tryckte först in Ted Brithéns precisa passning och sedan forcerade Anton Bengtsson in 3–2.

Tre raka powerplay

Sam Hallam i Växjös bås tog omedelbart timeout. Kort därefter hade laget tre raka powerplay. Även det fjärde tillfället i numerärt överläge blev mållöst.

Men bara sju sekunder efter att HV71 blev fulltaligt kom ett nytt PP-läge – i fem minuter, efter att Simon Önerud tilldelats ett matchstraff sedan han tacklat Adam Brodecki.

Fast närmare än ett ribbskott från Calle Roséns klubba kom inte Växjö, som ställdes mot ett hårt jobbande boxplay, den gången. Men hemmalaget stod ändå som segrare till slut.