Foto: CMore

William Nylander sänkte ramträffande Luleå

Uppdaterad
Publicerad

Luleå dominerade spelet.

De hade flera chanser.

Men det var Modo som vann.

Det kan de tacka Willam Nylander för.

Luleå pressade på och träffade ramverket flera gånger om. Men de fick aldrig in pucken i mål. Det hade inte Modo. I alla fall när William Nylander var inblandad.

Lånet från Toronto spelade fram till tre mål, och hans Modo vann tack vare det med 3–2.

SHL

Snygg dragning

Den snyggaste passningen var den sista, då Per-Åge Skröder satte 3–0. Nylander gjorde en snygg dragning innan han släppte pucken bakom ryggen till Skröder som säkert satte pucken i mål.

Luleå, som hade flera stolp- och ribbträffar, fick känning i slutet av matchen. Efter 15.23 gjorde Chris Abbott 1–3, och blott 45 sekunder senare gjorde Stephen Dixon sitt första mål för säsongen för 2–3. Men närmare än så kom inte Luleå, mycket på grund av en onödig utvisning av Niklas Fogström efter 17.19.

– Vi började bra i första, men när vi kom upp i ledningen så började de skapa mer och mer lägen och kom närmare och närmare. Skönt att vi klarade ut det, säger Nylander till C More.

– Förutom de tio första minuterna så har vi den här matchen spelmässigt, säger Luleås tränare Joakim Fagervall.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet