Nylander hyllas i NHL efter poängsuccén. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nylander trea i poängligan – hyllas stort

Uppdaterad
Publicerad

William Nylander gick i natt upp som delad trea i NHL:s poängliga, efter en assist i Torontos uddamålsförlust mot Montreal. Efter matchen hyllades den 20-årige svensken stort. ”Han dansar fram på isen”, säger expertkommentatorn Kevin Weekes.

Nylander svarade för en briljant framspelning till Torontos 1–1-mål i tredje perioden. Nazem Kadri styrde på nära håll in svenskens skottpassning i numerärt överläge.

– Nylander har utvecklats till en stor passningsspelare. Han visar tålamod med pucken och var Torontos farligaste spelare i den här matchen, sa tidigare NHL-stjärnan Ray Ferraro, numera expertkommentator på kanadensiska Sportsnet, enligt Expressen.

Assisten var William Nylanders tionde poäng (fyra mål, sex assist) på åtta matcher i säsongsinledningen. Därmed ligger han delad trea i NHL:s poängliga, med bland andra kedjekamraten Auston Matthews, och hyllades från flera håll i natt.

– Nylander dansar fram på isen, det är fantastiskt att se hans speed och puckkontroll, sa förre NHL-spelaren och expertkommentatorn Kevin Weekes.

– Han har hur mycket talang som helst och har nu skaffat sig den erfarenhet som behövs i den här ligan för att utnyttja den. Han skapar farligheter i varje byte, fortsatte Ray Ferraro.

Johansson hjälte för Washington

Marcus Johansson ledde sitt Washington till seger borta mot Vancouver. Den 26-årige svensken gjorde två mål och en assist i 5–2-vinsten.

Även Patric Hörnqvist fortsätter att göra poäng. Den svenske forwarden hade ett fint samarbete med Pittsburghs stora stjärna Sidney Crosby i 5–4-segern mot Philadelphia.

Crosby gjorde två mål och Hörnqvist noterades för assist på båda. Svensken har nu åtta poäng på de nio första matcherna. Även Jevgenij Malkin gjorde två mål för de regerande Stanley Cup-mästarna, medan Jakub Voracek slog till med två för Philadelphia.

Målvakten Anders Nilsson räddade 33 skott och höll sin första nolla på fyra år när Buffalo slog Florida med 3–0 på hemmais. Nollan var hans andra i karriären. Centern Johan Larsson öppnade målskyttet för Sabres.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.