Supertalangen Patrik Laine slog till med hattrick när Winnipeg slog Toronto Foto: TT

Hattrick av supertalangen i prestigekampen

Inatt var det prestigemöte mellan ettan mot tvåan i sommarens NHL-draft – Auston Matthews och Patrik Laine.

Vinnare blev finländaren som med ett sent hattrick kunde knipa segern med 5-4 för sitt Winnipeg.

Trots att lagen tippas i botten av NHL var nattens möte mellan Winnipeg och Toronto en högintressant match – allt tack vare supertalangerna Auston Matthews och Patrik Laine.

Auston Matthews har stulit mycket av uppmärksamheten i och med fyra mål i sin NHL-premiär, men inatt var det Patrik Laine som stod för rubrikerna. Toronto och Matthews såg länge ut att vinna prestigekampen då Toronto ledde med 4–0 i den andra perioden. Matthews passade fram till kedjekompisen William Nylanders 3–0.

Nylander

-Vi spelade så dåligt i de två första perioderna, även jag, och jag vet inte varför. Man får inte låta de andra göra fyra mål innan man börjar spela. Men den tredje gjorde vi fantastiskt bra, säger Patrik Laine till nhl.com.

I sista perioden började så Laine-show. Finländaren gjorde både 2–4 och sedan 4–4 i slutsekunderna och tog Winnipeg till förlängning. Knappt tre minuter in i förlängningen avgjorde Laine med ett välriktat skott.

-Det var en fantastisk känsla, säger han.

Laine

Efter matchen hyllades talangen av landsmannanen och ikonen Teemu Selanne.

selanne

Detroit slog NY Rangers med 2-1. Mika Zibanejad gjorde matchens första mål och New York Rangers enda mål, efter 1.09. Detroit vände dock och vann med 2–1.