Gustav Nyquist avgjorde nattens match för Detroit. Foto: TT Nyhetsbyrån

Nyquist hjälte i imponerade Detroit-vändning

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt tremålsunderläge.

Men det stoppade inte Detroit.

De kom tillbaka – och vann på straffar.

Matchhjälte: Gustav Nyquist.

28 sekunder in i den andra perioden gjorde New Jersey 4-1 hemma mot Detroit, och de flesta räknade nog med en seger för hemmalaget.

Men Detroit gav inte upp, utan halvvägs in i den tredje perioden hade de hämtat upp underläget.

NHL 2014-2015

”Fejkade ner honom”

Matchen gick till slut till straffar, där Gustav Nyquist var den ende som lyckades överlista Corey Schneider i New Jersey-kassen.

– Jag tänkte göra det jag gjorde, jag bromsade in lite så att Corey Schneider kom in djupare i kassen. Sedan fejkade jag ner honom för att få utrymme att skjuta över plocken. Det funkade och det var riktigt skönt att få sätta den, säger han till aftonbladet.se, och berättar att han ser segern som säsongens roligaste:

– Det är den största vändningen vi åstadkommit i år. Vi brukar faktiskt inte ligga under med tre mål, det är ofta väldigt tajta matcher, så det var riktigt skönt att kunna komma tillbaka på det här sättet.

Han var inte ende svensk att bidra offensivt i matchen. Henrik Zetterberg och Niklas Kronwall stod båda för två assist, och Johan Franzén spelade fram till ett mål.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2014-2015

Mer i ämnet