Gustav Nyquist satte klubba i ansiktet på Jared Spurgeon. Foto: NHL och TT

Nyquist riskerar hårt straff

Uppdaterad
Publicerad

Gustav Nyquist kan ha gjort sitt på isen i NHL på ett tag. I matchen mot Minnesota rann det över för Detroitsvensken, som satte upp klubbspetsen i ansiktet på motståndarlagets Jared Spurgeon. Nu är han kallad till personligt förhör av Disciplinnämnden. ”Det ser verkligen inte bra ut”, säger han till Aftonbladet.

Nyquist åkte på en 2+2-utvisning, men riskerar att stängas av länge i efterhand.

Det hela inträffade efter att Spurgeon satt en hög crosschecking mot Nyquist bakifrån. Svensken vände sig då om och tryckte upp klubban i ansiktet på kanadensaren.

– Jag har tittat på bilderna och det ser verkligen inte bra ut, men det var en olyckshändelse, säger han till Aftonbladet.

”Klubban fastnar i huvudet”

– Jag försöker i den situationen få klubban runt honom för att knuffa ut honom där pucken är, men klubban fastnar i huvudet, tyvärr. Jag hoppas alla som känner mig vet att jag aldrig skulle försöka skada en annan spelare avsiktligt.

Spurgeon försvann ut i omklädningsrummet för omplåstring och kontroll – men kunde snabbt spela vidare.

– För mig är det viktiga att han inte blev skadad utan kunde spela vidare. Det var väldigt skönt att se, säger Nyquist till Aftonbladet.

Kallad till förhör

Svensken kallas nu till ett personligt förhör med NHL:s disciplinnämnd efter den höga klubban. Ett datum är ännu inte bestämt. Nyquist har gjort 29 poäng på 56 matcher och är Detroits delat tredje bäste poängplockare.

Nyquist kallad

Detroit förlorade matchen med 3–6, Henrik Zetterberg satte reduceringen till 2–3 för Detroit med en läcker chipp. Förlusten var lagets fjärde raka.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.