Petter Granberg har fått nytt kontrakt, medan en annan tidigare Skellefteåspelare, David Rundblad, rivit sitt. Foto: Bildbyrån

Nytt kontrakt för NHL-svensk

Uppdaterad
Publicerad

Petter Granberg har skrivit ett tvåårskontrakt med Nashvile Predators. Samtidigt meddelar en annan svensk, David Rundblad, att han lämnar sitt NHL-lag.

I fjol kom NHL-backen Petter Granberg till Nashville Predators organisation. Hann han endast göra 27 matcher i NHL, och två poäng på dessa, förra säsongen – men det var tillräckligt för att övertyga klubben om en förlängning.

Klubben meddelar på sin hemsida att man skrivit ett tvåårskontrakt med svensken, som kom från Toronto Maple Leafs förra säsongen.

Rundblad lämnar

Samtidigt som den före detta Skellefteå AIK-spelaren fick det glädjebeskedet, är det tråkigare för en annan. David Rundblad meddelade i går kväll att han lämnar sin NHL-klubb Chicago Blackhawks.

– Han och klubben har kommit överens om att bryta kontraktet, säger klubbens general manager Stan Bowman till Chicago Sun. Enligt Rundblads agent Claude Lemieux vill Rundblad ”utforska andra möjligheter”.

25-åringen spelade bara nio matcher för Chicago under säsongen, och tre i slutspelet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.