Tampa Bay Lightning stod för en imponerande vändning i natt. Foto: TT Nyhetsbyrån

Oerfaret Tampa inleder hemma

Uppdaterad
Publicerad

I natt spelas den första finalen i Stanley cup-slutspelet mellan Tampa Bay Lightning och Chicago Blackhawks. Tampa, som inleder på hemmaplan, har en titel i bagaget (2004) jämfört med Chicagos fem (senast 2013).

– Det är sant att vi inte har så mycket erfarenhet, men det har vi fått höra hela året. Erfarenhet är bra att ha, men varje match börjar på 0–0, och allt kan hända, säger Tampas poängkung Tyler Johnson till nhl.com.  

Chicagos stjärna Patrick Kane:

Stanley Cup 2015

– Vi kommer att spela ett smart försvarsspel och försöka utnyttja våra chanser. Tampa Bay är ett snabbt lag, så vi ska försöka hålla dem i sin zon så mycket som möjligt. Vi ska ha tålamod, och jag tycker att vi visade i serien mot Minnesota att vi har det.

Svensktätt             

Hela åtta svenskar väntas vara på isen när pucken släpps i Amalie Arena inför 26 000 åskådare.

I Tampa Bay spelar Victor Hedman och Anton Strålman.

Chicago har fem svenskar: Johnny Oduya, Niklas Hjalmarsson, David Rundblad och Marcus Krüger. Joakim Nordström, som spelat 38 matcher den här säsongen, ingår också i truppen.    

Niklas Hjalmarsson, Johnny Oduya och Marcus Krüger var med i vinnarlaget från 2013.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stanley Cup 2015

Mer i ämnet