Marcus Krüger åker med till Nordamerika. Foto: Bildbyrån

Ökat hopp för skadad Krüger

Uppdaterad
Publicerad

Hoppet har ökat för skadade Tre Kronor-centern Marcus Krüger.

Chicagoforwarden reser med ishockeylandslaget till Nordamerika i morgon och kan eventuellt spela i den sista träningsmatchen inför World Cup.

I går sade förbundskaptenen Rikard Grönborg att han inte kunde utesluta att den defensivt skicklige Krüger, som vunnit två Stanley Cup-titlar, skulle kunna missa World Cup som startar nästa helg.

Efter matchvärmningen inför mötet med Finland i kväll var det positivare tongångar.

World Cup i ishockey

– Statusen är att det är dag för dag, vi kollar på processen hur han läker ihop och så får vi se var han är någonstans i morgon. Han åker med till USA och vi hoppas att han spelar i nästa match, sade Grönborg.

Han har än så länge inte kontaktat någon reserv för att vara standby om Krüger inte skulle kunna spela i World Cup. Lagen får göra förändringar i sina trupper på grund av skador fram till den 16 september.

Krüger fick en smäll under matchen mot Finland i torsdags och spelade inte i slutet. Enligt Grönborg handlar det om en överkroppsskada, och SVT rapporterade i går att det rör sig om en handskada.

Tre Kronor möter Finland i kväll i Göteborg och reser i morgon till Washington där den sista träningsmatchen inför World Cup spelas mot Europalaget natten till torsdag svensk tid.

World Cup i Toronto börjar för svensk del nästa söndag med match mot Ryssland.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

World Cup i ishockey

Mer i ämnet