Förmodligen inget spel för Brashear

Uppdaterad
Publicerad

HV71 gästar Modo i kväll – ett Modo som har William Nylander tillbaka i truppen efter skada men på det uppmärksammade nyförvärvet Donald Brashear ska man inte hoppas för mycket.

– William är matchklar och det känns självklart riktigt bra. Brashear kommer att spela om alla papper blir klara i tid, säger Modos assisterande tränare Henrik Gradin till shl.se.

Men Gradin ska inte hoppas för mycket på spel för Brashear.

SHL

– För att handläggningen för ett arbetstillstånd ska kunna hanteras på kort tid krävs det att alla uppgifter och dokument är oss tillhanda från början. Behövs det kompletteringar kan handläggningen dra ut på tiden, säger Pierre Karatzian, vid Migrationsverkets presstjänst, till Allehanda.se.

Peter Forsbergs värvning av den forne slagskämpen i NHL har skapat en hel del rubriker i pressen. Under sina 16 säsonger i NHL har han samlat ihop 2 634 utvisningsminuter.

Ingen Karalahti på isen

I HV71:s trupp får vi inte se nyförvärvet Jere Karalahti på isen.

– Han kommer att ansluta på fredag och gör sin första träning då, säger HV:s tränare Andreas Johansson till Jnytt.

Även värvningen av Karalahti har väckt en del känslor och på Twitter under hashtagen #karalahtifacts öser det in både ris och ros över finländaren.

”Befinner ni er i Sverige i dag och upplever att marken skakar så är det bara Karalahti som landar i Jönköping”, skrivs det bland annat, och:

”När Jere Karalahti sajnade för HV gjorde han det i sten”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet