Foto: Bildbyrån

Olimb bekräftar: Är klar för Jokerit

Uppdaterad
Publicerad

Frölundas stjärna Mathis Olimb bekräftar för SVT Sport att han är klar för finska KHL-klubben Jokerit. ”Det känns som en bra utmaning att komma till en liga som är snäppet vassare än SHL”, säger norrmannen till SVT Sport.

Kontraktet är på två år och Olimb skrev på för Jokerit i januari.

– Jag var uppvaktad av några schweiziska klubbar, men jag tyckte att det var så intressant med Jokerit att jag egentligen aldrig började förhandla med några andra. Det verkar som att Jokerit vill använda mig mycket i sitt offensiva spel, som en av deras toppspelare. Jag gillade deras sätt att beskriva vilken roll de ska ge mig.

SHL

Enligt uppgifter till SVT Sport kommer Olimb att nästan dubblera sin lön.

– Klart man tänker på det ekonomiska. I och med att jag börjar bli lite äldre så spelade det in i beslutet. Det är inga fantasisummor, som man hör om i Ryssland, men jag är jättenöjd.

När SVT Sport träffar Olimb för en exklusiv intervju berättar han om sina starka känslor för Frölunda.

– Jag har ju varit i Frölunda 5 år nu och kände att det är dags att pröva något nytt. Jag är ju 29 år och inser att karriären inte kommer vara för alltid. Jag har ju fått känslor för Frölunda, men att gå till Jokerit kändes så lockande att det vägde över.

Vill du någon gång komma tillbaka till Frölunda?

– Ja, svarar Olimb blixtsnabbt utan minsta tvekan.

Hur känns det att flytta till Helsingfors?

– Bara spännande och kul. Staden är nog inte alltför olik Oslo och Göteborg, avslutar norrmannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet