Omark hjälte när Luleå kvitterade i matchserien

Linus Omark.

Så heter han som satte två av Luleås mål och dessutom assisterade till två andra när hans lag hemmaslog Växjö med 5-4.

Luleå har därmed utjämnat i matchserien till 2-2.

– Det var otroligt viktigt att vinna i dag, starkt att vi kommer tillbaka och vinner den här matchen, säger Luleås Linus Omark till C More.

Heta känslor i matchinledningen gjorde att Per Ledin i Luleå och Växjös Colby Armstrong drog på sig varsin tio minuters utvisning efter att ha bråkat med varandra.

SHL-slutspelet 2014

”Inte varje dag”

De båda bråkstakarna fick under den perioden se när Linus Omark dundrade in 1-0 till hemmalaget. Ett otagbart skott för Växjömålvakten, Scott Munroe.

– Det är inte varje dag man får till en sån där träff, säger Linus Omark.

Detta i en första period som Smålänningarna startade starkast i men som Luleå långsamt kom in i och tog över alltmer.

Luleå startade i samma fart i andra perioden och Anton Hedman pressade in 2-0 vid Munroes vänstra stolpe efter endast två minuters spel. Då vaknade Lakers och bara minuten senare bröt Alexander Johansson in från kanten och satte 2-1 på rent Mats Sundin-manér.

Matchen vände – flera gånger om

Bortalaget fortsatte att pressa och mindre än halvminuten efter 1-2-målet dundrade Noah Welch in 2-2 bakom Luleås David Rautio. Cory Murphy fullbordade sedan Växjös vänding när han stänkte in ledningsmålet. Men björnarna från Luleå fick en spelvändning stunden senare och Daniel Mannberg gjorde 3-3 efter att Munroe tappat in pucken.

Munroe kände sig inte nöjd med sin första slutspelsmatch för året och han klev av isen och Teemu Lassila tog över burväkteriet.

Luleå och Linus Omark inledde den tredje starkt och stjärnan så gott som slängde in ledningsmålet för Luleå efter att ha fått pucken framgrävd från sargen. Men Luleås ledning stod sig inte länge. Ville Vakaras drog i väg ett skott från blå och på returen var Dennis Rasmussen framme och slog in Växjökvittering.

Bryggman avgjorde med skridskon

Linus Omark, matchhjälte. Men Lars Bryggman. Så heter mannen som gjorde det matchavgörande målet. Efter en pass från Linus Klasen stötte han in pucken med skridskon. Ett mål som videogranskades och godkändes.

– Vi gör det starkt, vi kommer tillbaka två gånger om, men vi åker på ett tufft mål där. Det är en jämn matchserie men det är först till fyra som vinner, säger Växjös tränare Sam Hallam efter matchen.