Ordkriget i paus: ”Han är som en liten kyckling”

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en grinig andraperiod mellan Luleå och Skellefteå i CHL-semifinalen. Skellefteås Daniel Widing sprutade bland annat vatten på Luleås Emil Sylvegård från sin plats i båset.

– Jag slant med flaskan där, säger Widing till SVT Sport.

– Han är tuff i båset, men på isen är han som en liten kyckling, kontrar Sylvegård.

En finalplats står på spel mellan rivalerna Skellefteå och Luleå. Då har det uppstått en rad hetsiga situationer mellan de båda lagen.

Champions Hockey League

Joakim Fagervall bad Bert Robertsson att ”hålla käften” och Skellefteås Daniel Widing sprutade vatten på Sylvegård från sin position på bänken.

”Slant med flaskan”

– Jag slant med flaskan där och bad om ursäkt efteråt. Det är sånt som händer, säger Widing till SVT och tillägger att han inte vet något om Sylvegård.

– Jag vet inte om det är hans första år i SHL? Jag har inte sett honom innan, men han vill väl testa sina vingar.

Emil Sylvegård har inte så höga tankar om Widing.

– Han är sån mes som gömmer sig bakom domarna, sen står han i båset och tjabbar. Ta det på isen i stället, det är där det gäller, säger Sylvegård till SVT.

Se båda intervjuerna ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions Hockey League

Mer i ämnet