Örebrospelarna jublar efter första trepoängaren för säsongen. Foto: Bildbyrån

Örebro bröt Malmös segersvit

Uppdaterad
Publicerad

Efter sju raka segrar i säsongsinledningen tog Malmös fina svit slut. Tack vare en drömstart tog ”nystartande” Örebro sin första trepoängare för säsongen, 5–4 på hemmais. ”Vi hade ett bra snack efter att ”Kenta” lämnade”, säger Joel Mustonen till C More.

Malmö hade svårt att hänga med ett fartfyllt Örebro i början av matchen, efter mindre än en kvart ledde hemmalaget med 3–0.

– Vi har haft bra energi, både igår (0–1 mot Malmö) och idag. Vi ser lite ut som ett nytt lag, har bra fart på rören, sa Joel Mustonen till C More efter den första perioden som Örebro vann med 3–1.

Bentackling gav matchstraff

Malmö hade fått viss kontakt när Örebros Johan Motin fick matchstraff efter en bentackling på Kristian Komarek och Ilari Filppula reducerade i spel 5 mot 3.

Målet knappast överraskande sett till spelformen – Malmö är såhär långt SHL:s bästa lag i numerärt överläge, Örebro det sämsta i numerärt underläge.

”Vi struntar i medierna”

Örebro drog ifrån ytterligare i mittperioden och Joel Mustonen gjorde sitt första mål för säsongen när han satte 5–1.

– Vi hade ett bra snack efter att ”Kenta” lämnade, att vi skulle gå ihop och strunta i vad som står i medierna, säger Mustonen angående Örebros ”nystart” sedan Kent Johansson lämnade sitt tränaruppdrag för några dagar sedan.

Stark avslutning av Malmö

Malmö fick rejäl fart på spelet i tredje perioden och reducerade hela tre gånger om, och var riktigt nära att kvittera i slutskedet. Julius Hudacek i Örebromålet spikade dock igen och säsongens första förlust för den fortsatta serieledaren är ett faktum.

– Vi har fått en bra start, men någonstans känner man ”oj, är vi så här bra?”. Vi är inte vana att vara i den här positionen. Vi har lite svårt att hantera verkligheten. Vi måste våga vara bra för det är ju här vi vill vara, säger Malmötränaren Peter Andersson till C More.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.