Detroits svenske center Joakim Andersson har skrivit på för två år med Örebro Hockey. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Örebro förstärker med NHL-spelare

Uppdaterad
Publicerad

Svenske Detroit-spelaren Joakim Andersson går från Stanley Cup-slutspel till Örebro Hockey i SHL, det meddelar klubben på sin hemsida idag. ”Han är en komplett spelare som kommer betyda spetskompetens för oss”, säger Örebro-tränaren Kenta Johansson.

Örebro satsar stort inför kommande säsong. Kubben har gjort klart med NHL-centern Joakim Andersson som de senaste fyra säsongerna spelat för Detroit Red Wings i världens största hockeyliga.

Detroit som inte riktigt räckte till mot Tampa Bay i Stanley Cup-slutspelet, tappar nu alltså den svenska centern.

– Örebro känns helt rätt. Jag vill ha en ledande roll och hjälpa klubben att ta nästa steg, säger Andersson.

Skrivit på för två år

Joakim Andersson som har hela fyra säsonger i Detroit och NHL i ryggen, har skrivit på ett tvåårskontrakt  för Örebro.

– Jag har aldrig tränat honom men under tiden han var i Frölunda så var han med och tränade med oss innan han åkte över. Jag har sett honom och hört gott om honom och han är en all around-center och jobbar bra, har stor erfarenhet, är en stor lagspelare och jobbar alltid för laget, säger Örebros huvudtränare Kenta Johansson på klubbens hemsida.

Andersson lämnade Frölunda 2010 för Nordamerika och har totalt 200 NHL-matcher på meritlistan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.