Örebromålvakten Julius Hudacek var hemmalagets matchvinnare. Foto: Bildbyrån

Örebro tillbaka i segerspåret

Andra raka segern – och första mot Växjö den här säsongen. Petr Zámorský satte avgörande 3–2 Örebro vann i en kokande Behrn arena.

Det har varit extremt jämna matcher mellan lagen den här säsongen. Tidigare i vinter har Växjö två förlängningssegrar och en uddamålsvinst. Men i det fjärde mötet på torsdagskvällen bröt alltså Örebro Växjös segertrend. Nu skiljer bara tre poäng i tabellen mellan åttan Växjö och tian Örebro.

Örebro tog även en viktig seger mot Malmö i tisdags och är tillbaka på vinnarspåret efter tre raka förluster varav två mot jumbon Karlskrona.

Men det var Växjö Lakers, som i våras slog ut Örebro i kvartsfinalen, som inledde målskyttet i Behrn arena.

På tennis

Efter en kvart kunde en helt fri Erik Josefsson trycka in pucken i bortre hörnet bakom Örebros målvakt Julius Hudacek. Men bara ett par minuter senare kvitterade Örebros forward Kalle Olsson när han mycket snyggt styrde in pucken på tennis.

– Jalvanti sköt ett riktigt bra skott samtidigt som jag åkte in mot mål och fick en ganska bra träff. En skön känsla, sade Kalle Olsson som även gjorde Örebros första mål i förra bortamatchen mot Malmö.

Annars var han lite kritisk till Örebros spel i första perioden.

– Vi spelar lite svårt igen. Vi måste framför allt börja spela enklare i egen zon, sade Olsson till C More i första periodpausen.

I krysset

Men Växjö skapade bra tryck i Örebros zon i den andra perioden. 14 minuter in i mittperioden kom också utdelningen för gästerna. Erik Josefsson vann pucken i mittzon, och sedan kunde han helt fri göra sitt och Växjös andra mål. Men minuten före andra periodpausen kvitterade Martin Johansson när han drog in pucken i krysset.

– Jag fick pucken på kanten och försökte skjuta högt mot mål, sade Martin Johansson om sin 13:e fullträff den här säsongen.

– Vi ska vara glada att det står 2–2. Vi slarvar med passningarna och är inte riktigt på tårna.

I mitten av tredje perioden tryckte Örebros Petr Zámorský in 3–2 direkt efter tekning. Örebro lyckades sedan hålla undan och tog alltså säsongens första trepoängare mot Växjö.