Foto: Bildbyrån

Leksand föll efter matchstraff i slutminuterna

Uppdaterad
Publicerad

SHL-jumbon Leksand tog ledningen tre gånger om mot Örebro. Men till slut fick dalmasarna se sig besegrade. Hemmalaget vände och vann efter att Nichlas Torp fick matchstraff i slutminuterna. ”Domarna dömer”, säger segermålskytten Kalle Olsson till SVT Sport.

När Kalle Olsson fastställde slutresultatet till 4–3 var det första gången som Örebro ledde matchen. Då hade de kommit tillbaka och kvitterat tre gånger om.

Med fyra minuter kvar fick Leksands Nichlas Torp matchstraff och visades ut i fem minuter för tripping, efter en duell med Greg Squires som föll framför mål. Strax efteråt tryckte Olsson dit segermålet.

”Vet inte om det är matchstraff”

– Det avgör, absolut. De har två stolpskott innan. Det kunde ha varit åt deras håll, säger Kalle Olsson om matchstraffet.

Han har ingen uppfattning om huruvida det var rätt dömt.

– Jag vet inte om det är matchstraff. Domarna dömer. Är det matchstraff så är det matchstraff.

I början av tredje perioden satte Johan Porsberger 3-2 för Leksand, och matchen såg ut att vara deras. Men då kvitterade istället Libor Hudacek, som satte 3–3 med ett skott i krysset.  Och Leksand lyckades inte utnyttja sitt fyra minuters powerplay med tio minuter kvar.

I samband med att Greg Squires gjorde 2–2 tacklades Peter Andersson av Joe Piskula och blev liggande. Men han fick ingen utvisning, något som upprörde SVT Sports expert Jonas Andersson. Han tycker att händelsen ska anmälas i efterhand.

”Domarna gjorde en miss”

– Vi kan prata om utrustning och regler, men vad det kommer ner till för spelarnas säkerhet är respekt. Den här tacklingen är sen så jag tycker att SHL måste titta på det här.

Squires har samma uppfattning.

– Jag tycker att domarna gjorde en miss. Det var ett slag mot huvudet, det var ett sent slag och jag tycker att hans ska stängas av, säger han.

Piskula försvarade sig.

– Jag slog honom med axeln, men min hjälm slog honom i ansiktet och jag tror det var det som gjorde honom lite yr, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.