Foto: Bildbyrån

Tomi Kallio tog Växjö till semi

Uppdaterad
Publicerad

Örebros Henrik Löwdahl slog in 4–3 på en målvaktsretur två minuter före slutet i den sjätte kvartsfinalen mot Växjö – och var på väg att tvinga fram en sjunde och avgörande match, då slog Jani Lajunen till 14 sekunder från slutet – och i förlängningen tryckte Tomi Kallio in segerpucken. Växjö till semifinal.

Den här kvällen hade närkingarna svårt att hålla i sina ledningar. Tre gånger tappade man en ettmålsledning.

Den senaste var givetvis tyngst.

SHL

Tomi Kallio bröt en lång måltorka på 20 matcher när han tog smålänningarna till semifinal i förlängningen.

– Det är en stor glädje och en liten lättnad, men mest glädje, säger matchhjälten till SVT Sport.

– Jag tror det var en rolig match för publiken. Men det var kanske lite för offensiv hockey, men vi visade fin moral och gjorde mål i slutet av tredje och sedan lyckas vi vinna. Jag tycker det är välförtjänt.

Hallen tystnade

Efter Henrik Löwdahls ledningspuck 1.51 från slutet räknade de 5 000 åskådarna i Behrn Arena med en seger.

Växjö tog ut målvakten och pressade på rejält mot slutet men målvakten Julius Hudacek motade anstormningen – till en början.

Men Jani Lajonens retur kunde han inte göra något åt. Pucken låg fri framför Örebromålvakten när finländaren vispade in kvitteringen bara 14 sekunder före slutsignalen.

Hallen blev knäpptyst, och desto mer när matchen avgjordes.

Örebro får ta semester samtidigt som Växjös gulddrömmar lever vidare.

– Det är en bra känsla, men det var fyra segrar och nu är det bara att ta sikte på fyra till, säger Växjös tränare Sam Hallam.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet