Otäck hjärnskakning i Örebros storseger

Uppdaterad
Publicerad

Örebro slog Luleå med 4–0 men matchen inleddes med otäcka scener. Backen Johan Motin fick matchstraff efter att ha tacklat 18-årige Christopher Mastomäki in i sargen. Luleåforwarden fick rullas ut på bår och fördes direkt till sjukhus med hjärnskakning.

Örebros Johan Motin hade spelat färdigt redan efter 02.46. Det efter att ha tacklat Luleås Christopher Mastomäki bakifrån så att han föll in i sargen med huvudet före. Mastomäki rullades på bår och Motin fick lämna isen.

”Mastomäki har full känsel i armar och ben. Sårskada ögonbryn och hjärnskakning. Har åkt till sjukhus för ytterligare undersökning”, informerade Luleå på sitt Twitterkonto.

SHL

Den första perioden var händelserik och Luleå fick ett mål bortdömt efter videogranskning. I stället kopplade hemmalaget greppet om matchen genom två snabba mål. Först Martin Johansson, därefter Greg Squires.

Efter en händelsefattig mittenperiod stod matchen och vägde i tredje. Då slog Örebro till två gånger på kort tid. Först ett riktigt vackert mål av Martin Johansson, sedan direktsköt Libor Hudacek in sitt första SHL-mål.

Matchen slutade 4–0 till Örebro som klättrade upp på femte plats i tabellen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet