Otäck skada i Luleås förlustmatch

Uppdaterad
Publicerad

Luleå-forwarden Petter Emanuelsson lämnade isen kraftigt blödandes från högra handleden i CHL-mötet med finska Saipa Lappeenranta. ”Det såg inte skönt ut”, sade Luleås lagkapten Johan Harju till SVT. Matchen vann Saipa med 4-2 – efter tre mål på 20 sekunder.

Det var i den första perioden, Petter Emanuelsson i en duell framför egen kasse som slutade med att 25-åringen lämande isen blodig. Det blev inget vidare spel för Emanuelsson tvingades till att sy några stygn.

– Det är inte ofta man ser någon lämna isen direkt, det är nog något allvarligt, sade expert Jonas Andersson.

Emanuelsson dämpade sedan allvaret i situationen.

– En skärskada. Vi har sytt och det ska inte vara någon större fara men jag kan inte svara exakt hur länge jag hålls ur spel av den här anledningen, säger han.

Tre mål på 20 sekunder

Luleå på jakt efter första poängen den här upplagan av CHL, fick ett tidigt baklängelsemål. Den målfattiga matchen tändes till i den tredje perioden, då hemmalaget omedelbart kvitterade. I slutet ryckte ett mer effektivt Saipa med två snabba mål, men tredje målet på 20 sekunder gav dramatik till slutet. Men Luleå höll inte hela vägen.

– Det känns lite tråkigt, att vi inte kunde vinna matchen. Vi har spelövertaget och skottstatistiken, säger Luleås tränare Stefan ”Skuggan” Nilsson till SVT.

Matchstraff

Ni har inte vunnit en match ännu, vad måste ni göra?

– Vi måste vinna de kommande matcherna, de två som är kvar, säger Nilsson.

Luleås Anton Hedman fick matchstraff i slutet av matchen, för tackling mot huvudet.

– Tycker inte det var matchstraff men jag har inte sett situationen i efterhand, säger Hedman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.