Erik Karlsson drar på sig Ottawas tröja med ett ”C” på bröstet för första gången. Foto: TT Nyhetsbyrån

Ottawa utser Karlsson till kapten

Uppdaterad
Publicerad

Stjärnbacken Erik Karlsson blir Ottawa Senators nye lagkapten. Det avslöjade klubben på en presskonferens i dag. Han blir den andre svenske kaptenen i klubbens unga historia efter Daniel Alfredsson. 

– Jag är just nu en otroligt lycklig man. Jag är väldigt förväntansfull över att bli en stor del av den här organisationen. Vi känner att vi är ett lag som kommer att utvecklas snabbt framöver, sa Erik Karlsson på presskonferensen.

24-åringen har på 315 matcher med Ottawa svarat för 63 mål och 237 poäng och blev utsedd till NHL:s bäste back 2012.

NHL 2014-2015

– Ända sedan jag draftades av Ottawa har de gett mig alla chanser att bli den spelare jag är i dag. Jag tror inte jag hade kunnat göra det här någon annanstans. Lagkamraterna jag har haft genom åren, speciellt de jag har just nu, har hjälpt mig att bli den spelare som jag är. Jag är väldigt lyckligt lottad att fått lära mig av spelare som Chris Phillips, Chris Neil, Jason Spezza och Daniel Alfredsson, sa Karlsson vidare.

Ryan får långtidskontrakt

Erik Karlsson tar över ansvaret efter Jason Spezza som inför säsongen tradades till Dallas Stars. Dessförinnan var Daniel Alfredsson lagkapten i 14 säsonger.

Samtidigt annonserade även klubben att de skrivit ett långtidskontrakt med lagets andre store stjärna, Bobby Ryan. Kontraktet löper över sju år och är värt motsvarande 361,5 miljoner kronor.

Kaptener i Ottawas historia

Laurie Boschman – 1992-93

Mark Lamb, Brad Shaw, Gord Dineen – 1993-94

Randy Cunneyworth – 1994-98

Alexei Yashin – 1998-99

Daniel Alfredsson – 1999-2013

Jason Spezza – 2013-14

Erik Karlsson -

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2014-2015

Mer i ämnet