Oväder oroar svenska hockeystjärnorna

Uppdaterad
Publicerad

Ett oväder har skördat liv i Frankrike och Italien. Även Schweiz och Lugano, där svenska stjärnorna Linus Klasen och Fredrik Pettersson spelar, är drabbade. Det har regnat konstant i två veckor. – Självklart är det oroande, säger Linus Klasen till SVT Sport.

Ett rejält oväder skakar delar av södra Europa.

Dödsfall i så väl Italien och Frankrike är bekräftat på grund av väldiga lermassor och strida strömmar som svept bort bilar från vägar och broar.

Ett stort arbete att återställa förödelsen pågår samtidigt som en ny varning är utfärdat för ytteligare regnmängder och blåst.

I Schweiz, och Lugano, är Linus Klasen och hans lagkompisar oroade.

– Det har blivit ett samtalsämne i omklädningsrummet och folk är lite oroliga här i stan. Det här är nånting vi snackar om i laget, säger Linus Klasen till SVT Sport.

”Kan bli problem”

– Det man mest tänker på är att husen uppe i bergen inte är fast förankrade. Regnar det för länge blir det problem. Samtidigt är inte jag någon expert, men det är vad jag hört, säger Klasen och betonar att ingen i laget är drabbad.

Forwarden, som närmast kommer från Luleå – stortrivs annars i stan och öser in poäng i högstaligan – vilket poängkolumnen i statistiken talar sitt tydliga språk för:

25 poäng på 21 matcher.

Toppar poängligan

Radarkompisen Fredrik Pettersson har producerat 33 pinnar på lika många kamper och svenskstjärnorna toppar den totala poängligan.

Lugano har hemmamatch mot Davos på tisdagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.