Jonas Junland gjorde två mål för sitt Linköping i kväll. Foto: Stefan Jerrevång/TT

Ovanlig matchhjälte för Linköping mot Leksand

Det händer inte ofta.

Men ibland gör även Jonas Junland mål.

I dag hände det två gånger om – och han blev stor matchvinnare för sitt Linköping.

– Mest tur tror jag, säger han.

Han hade bara gjort ett mål på hela säsongen. Men i kväll slog Jonas Junland till två gånger om. Och det var dessutom matchens två kanske viktigaste mål, som gjorde att hans Linköping vann med 4–2 hemma mot Leksand.

Det första målet, som innebar 3–2, kom 13.15 in i den andra perioden då han petade in pucken i mer eller mindre öppet mål, och det andra lyfte han välriktat in i ett öppet mål efter att Leksand tagit ut målvakten i powerplay.

– Det är mest tur tror jag. Jag lyfter den lite på vinst och förlust, och den skruvade in sig till sist. Mer tur än skicklighet förmodligen, säger han till C More.

– Det har varit lite måltorka i år, så det är kul att de sitter.

”Surt att inte få poäng”

Leksands tränare Andreas Appelgren var besviken efter matchen.

– Surt att inte få poäng. Jag tycker att vi gör en halvdan match första tio minuterna i första och andra. Men ju längre matchen lider blir vi bättre och bättre, säger han till C More.