Oväntad matchhjälte för Brynäs

Linköping ledde med 2-1 och var på väg att kvittera matchserien mot Brynäs. Men Gävlelaget fick nytt syre i den tredje perioden och vann till slut med 3-2. Matchhjälte var Simon Bertilsson – som slog till med sitt första slutspelsmål.

Matchen i Gavlerinken böljade fram och tillbaka. Brynäs tog ledningen, Linköping kvitterade och övertog taktpinnen. Men Brynäs ville annat – och i öppningen av den tredje perioden gick det snabbt för Gävlelaget.

Och det var två ovana målskyttar som klev fram.

Först gjorde Jonathan Pudas sitt första slutspelsmål när han kvitterade till 2-2. Och drygt två minuter senare small det igen bakom Markus Högberg i LHC-målet.

Bertilsson avgjorde

Den här gången var det Simon Bertilsson, som i sin 34:e slutspelsmatch gjorde sitt första slutspelsmål när han sköt segern till Brynäs.  Det var övrigt tre måldebutanter i slutspelssammanhang i Brynäs, då även matchens första målskytt, Linus Öhlund gjorde sitt första mål i ett slutspel.

Linköping är därmed i en rejäl brygga inför fortsättningen av kvartsfinalsserien, även om laget höjde sin prestation jämfört med första matchen i Linköping som Brynäs vann med 6-0.

– Vi får bläddra i kartoteket på vägen hem och lära oss av den här matchen, och komma igen, säger LHC-tränaren Dan Tangnes.