Foto: Bildbyrån

Ovetjkins 30:e mål innebar ny milstolpe

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Ovetjkins mål mot Philadelphia innebär att han passerade ännu en milstolpe: ryssen har nu gjort minst 30 mål för elfte säsongen i rad, vilket bara två spelare lyckats med tidigare.

Mike Gartner gjorde det i 15 säsonger på raken. Wayne Gretzky nådde 13. Med ett av Washingtons mål i 3-2-segern mot Philadelphia är Alexander Ovetjkin uppe i elva.

– Man måste bara göra vad man måste göra. Det var inte ett snyggt mål, men det var ett väldigt viktigt mål för oss, sade Ovetjkin ödmjukt, medan tränaren Barry Trotz la ut texten desto mera.

– Han är troligen den bäste målskytten i den här generationen spelare. Det är inte överraskande och han kommer troligen att göra det en eller två gånger till innan han är färdig, sade Trotz till NHL.com.

André Burakovsky, en av Washingtons svenskar, spelade fram till klubbens andra mål och gjorde därmed poäng för sjunde matchen i rad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.