Foto: TT NYHETSBYRÅN

Bäckström sköt Capitals till kvartsfinal

Uppdaterad
Publicerad

Målvakten Michal Neuvirth gjorde en ny jättematch för Philadelphia.

Men Nicklas Bäckström skickade Washington till kvartsfinal med matchens enda mål.

Nu väntar Sidney Crosby och storstjärnorna i Pittsburgh i nästa runda.

Neuvirth stod på huvudet i den femte åttondelsfinalen och var en starkt bidragande orsak till att Flyers hämtade ikapp underläge med 0–3 i matcher till 2–3.

Men sedan tog det stopp för Philadelphia. Förlust med 0–1 hemma i Wells Fargo Center i dag betyder att Washington är vidare till kvartsfinal med totalt 4–2 i matcher.

– Självklart är det frustrerande när man inte lyckas göra mål. Vi hade massor av chanser men han räddar och håller dem kvar i matchen. Men vi tar den här segern och blickar framåt, säger lagkaptenen Alexander Ovetjkin.

Matchens enda mål var ett resultat av svenskt samarbete. Marcus Johansson spelade i sidled till Nicklas Bäckström som direktsköt 1–0 halvvägs in i den andra perioden.

”Ingen kan stoppa oss”

Capitals är en av favoriterna till att vinna Stanley Cup den här säsongen men nu väntar tufft motstånd i kvarten. Stjärnfyllda Pittsburgh övertygande i sin matchserie mot Henrik Lundqvists New York Rangers.

– Pittsburgh är ett jättebra lag och den här matchserien kommer att vara bra för ligan och fansen. Det blir intressanta matcher men om vi spelar som jag vet att vi kan så kommer ingen kunna stoppa oss, säger Ovetjkin.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.