Foto: TT Nyhetsbyrån

Pojkar mot män i Torontos förlust

Uppdaterad
Publicerad

William Nylander och hans lagkamrater hade inte en chans på hemmaplan när Los Angeles Kings var på besök. 7-0 och en ”förnedring” blev resultatet.

– Så positivt allt kan vara ena dagen, när ditt lag vunnit tre matcher i rad. Allt det kan du få äta upp sen, sa Torontos coach Mike Babcock efter matchen.

– Det var en förnedring, samtidigt var det en lärdom för mig och mina spelare. Vi får ta vårt straff för denna förlust till träningarna de kommande dagarna, sa Babcock syftandes på sin unga trupps tillkortakommanden mot rutinerade Los Angeles.

Svenske Nylander och de andra unga stjärnorna i Toronto lyckades bara få 19 skott mot mål – den lägsta siffran hittills under säsongen – och Nylander blev under matchen nedflyttad till fjärde kedjan efter en blek insats. Det var första gången under säsongen som han skiljdes från kedjekamraterna Zach Hyman och Auston Matthews. En annan lagkamrat, Nazem Kadri, såg det hela som en lärdom.

– Deras storväxta backar gav oss en läxa. Kanske behövde vi det här för att hålla oss på marken. Men vi har varit ödmjuka hittills i säsongen, sa Kadri enligt Toronto Sun.

I en fullspäckad NHL-natt så gjorde Loui Eriksson sitt första mål för Vancouver.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.