Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se publikfesten i Toronto. Foto: MARK BLINCH

Publikrekord för damhockey – 19 285 såg Toronto vinna: ”Overkligt”

Uppdaterad
Publicerad

Det har slagits ett nytt publikrekord i damhockeyn. 19 285 fick se Toronto vinna hemma mot Montreal med 3-0 i proffsligan PWHL.

– Det som händer inom damhockeyn just nu är overkligt och vi tar alla in det med ett stort leende, säger Montreals stjärna Marie-Philip Poulin.

Målvakten Kristen Campbell höll nollan för Toronto.

– Det är bara väldigt roligt där ute ikväll inför så många människor och det var ganska speciellt att vi hittade ett sätt att göra tre mål där i tredje perioden och vinna, säger Campbell till ligans hemsida efter rekordmatchen.

Rekordet från VM 2013 slaget

Det tidigare rekordet var från VM 2013 i Ottawa när 18 013 åskådare såg Kanada – Finland. Det tidigare rekordet för PWHL var på 13 316 från en match från i i början av januari mellan Minnesota och Montreal.

– Det var riktigt coolt. Man ville verkligen ta in allt även om det inte gick vår väg, säger Montreals tränare Kori Cheverie som hyllar atmosfären i arenan.

Den kanadensiska landslagsstjärnan i basket, Kia Nurse, kusin till PWHL-spelaren i Toronto Sarah Nurse, fick äran att ta hand om det ceremoniella nedsläppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.