Rajalas solomål sänkte Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Växjös produktiva förstakedja vaknade för sent. Istället svarade Luleås Toni Rajala för ett av SHL-säsongens snyggaste mål som blev avgörande när norrbottningarna vann med 2–1.

I slutet av andra perioden fick Rajala pucken med fart från mittzonen och utmanade Växjös Ville Varakas. Efter en läcker dragning mellan benen på sig själv kunde Luleåforwarden via målvakten Christopher Nilstorp lyfta in 2–0 för hemmalaget.

Dessförinnan hade Växjös poängkung Richard Gynge slagit bort en passning i egen zon, vilket föranledde att Luleås Anton Hedman kunde pricka in 1–0 bakom Christopher Nihlstorp efter dryga kvarten spelad.

Lassinantti bra i comebacken

Anfallskedjan med Gynge, Robert Rosén och Tuomas Kiiskinen hade inför mötet med Luleå svarat för hälften av Växjös totala målproduktion (33 av 66), men fick till en början inte till det framåt.

Antingen bröt hemmaförsvaret den avgörande passningen, eller så stod Joel Lassinantti i vägen, tillbaka i Luleåkassen efter en månads skadefrånvaro.

29:e poängen för Gynge

I slutminuterna var det ändå just förstakedjan som fick in reduceringen när Gynge styrde in Kiiskinens avslut. Gynges 29:e poäng (12+17) för säsongen.

Ville Varakas fick ett gyllene läge till kvittering i matchens absoluta slutskede, men sköt över det öppna målet.

Luleå vann med 2–1 och tog sin fjärde seger på de fem senaste omgångarna i en match där Toni Rajalas solomål var matchens givna höjdpunkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.