NY Rangers krossade Montreal

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Lundqvist hade inte vunnit i Montreal sedan 2009. Men Rangers krossade Montreal i den första semifinalen och vann med hela 7-2 på bortais. – Jag är verkligen glad över det sätt som vi har börjat på, säger en glad Henrik Lundqvist efter matchen.

Dominic Moore slog en fantastisk passning bakom ryggen på sig själv, framför mål dök hemmasonen Martin St.Louis, spelandes för Rangers, upp och satte pucken.

– Jag har haft tur som spelat med Martin förut. Han är en inspiration och visade stort mod. Vi samlas alla runt det. Det är något speciellt på gång och det är stort att vi kan göra det här för Martin, säger Dominic Moore efter matchen.

Stanley Cup 2014

Känslosam tid

St.Louis mamma dog under slutspelet och ska begravas i just Montreal. Hela laget ska följa med på ceremonin.

– Det har varit en känslosam vecka. Det är så intensivt att spela i slutspelet och du försöker prestera på allra högsta nivå. Samtidigt har vi en lagkamrat som går igenom en en riktigt jobbig tid, och du försöker vara där och stöjda honom, säger Henrik Lundqvist.

– Det får dig att tänka på många saker, inte bara hockey. Vi har blivit tajtare och jobbar för varandra.

Framspelningskung

Några minuter efter ledningsmålet var Moore hjärnan bakom målet igen. Han hittade sina lagkamrater i slottet och norrmannen Mats Zucarello tryckte in 2-0 på returen.          

Montreal pressade och reducerade till 2-1 trots protester från Rangers i andra. Pucken studsade fram till Rene Bourque som sköt direkt. Pucken tog på McDonagh och ställde den svenske målvakten Henrik Lundqvist.

Men trots hårt hemmatryck satte Rangers två snabba i slutet av andra. P.K. Subban slarvade vid blålinjen, Zuccarello stal pucken och spelade fram Brad Richards som satte 4-1. Lundqvist storspelade i Rangers.

”Tänker inte dissikera”

– De spelar mycket som Pittsburgh med fart, tappar du pucken på fel ställe så kontrar de. Deras forwards är snabba och du måste vara smart med pucken. Det är en stor del av deras spel. Tar man bort det och spelar smart, som vi gjorde idag, så har vi en stor chans att vinna matchen, säger Henrik Lundqvist.

I tredje blev det islossning och Rangers vann med hela 7-2 på bortais. Drömstart på serien för New York-laget som tog fjärde raka segern. Luften gick däremot helt ur kanadensarna.            

– Jag tänker inte dissikera matchen för vi förtjänade inte att vinna. Det gjorde vi helt enkelt inte, säger lagets stora stjärna P.K. Subban efteråt.

Semifinal 1 i bäst av 7

Montreal-NY Rangers 2-7 (0-2, 1-2, 1-3)

Montreal: Rene Bourque, Lars Eller.

NY Rangers: Martin St. Louis, Mats Zuccarello, Chris Kreider, Brad Richards, Ryan McDonagh, Derek Stepan, Rick Nash.

Publik: 21 273.

Målvakt: Henrik Lundqvist 90,9 procent.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stanley Cup 2014

Mer i ämnet