Rangers skrällde – efter märkligt avgörande

Uppdaterad
Publicerad

De flesta trodde nog att stjärnspäckade Pittsburgh skulle ta ett tidigt grepp på New York Rangers i kvartsfinalseriens första match i Stanley Cup. Men då hade man inte räknat med Henrik Lundqvist, hans stolpar och Derick Brassard.

Pittsburgh kom tillbaka från 0-2 till 2-2 och sköt sitt andra skott i stolpen innan matchen gick till förlängning. Där avgjorde Derick Brassard efter drygt tre minuter när han satte 3-2-pucken högt bakom Marc-Andre Fleury.

Det var svårt att se att pucken var inne så spelet fortsatte och Rangers tryckte in ytterligare en puck. Men videogranskning gav Brassard avgörandet.

Stanley Cup 2014

Henrik Lundqvist blev förste målvakt i årets slutspel att släppa in färre än tre puckar mot Pittsburgh och Carl Hagelin fick en assist i matchen.

– En grymt skön vinst och en väldigt bra start på serien. Det var såklart extraskönt att få ett avgörande så tidigt. Det kunde ha gått åt båda håll i det läget, men vi hade flytet på vår sida ikväll, säger Henrik Lundqvist till Aftonbladet.

Chicago släppte upp Minnesota från 2-0 till 2-2 i tredje perioden. Men i slutet av matchen ökade mästarlaget takten och vann lätt med 5-2.

Kvartsfinal 1 i bäst av 7

Pittsburgh-NY Rangers 2-3 e förl (0-2, 2-0, 0-0, 0-1)

Pittsburgh: Lee Stempniak, James Neal. Målvakt: Marc-Andre Fleury 88,9 procent.

NY Rangers: Benoit Pouliot, Brad Richards (Carl Hagelin), Derick Brassard.

Målvakt: Henrik Lundqvist 94,4 procent.

Publik: 18 622.

Chicago-Minnesota 5-2 (1-0, 1-0, 3-2)

Chicago: Patrick Kane 2, Bryan Bickell 2, Marian Hossa.

Minnesota: Clayton Stoner, Kyle Brodziak.

Publik: 22 116.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stanley Cup 2014

Mer i ämnet