Rangers utklassade Montreal

Uppdaterad
Publicerad

Carl Hagelin var en av målskyttarna när New York Rangers besegrade topplaget Montreal med hela 5-0 hemma i Madison Square Garden. I Rangerskassen höll Henrik Lundqvist sin fjärde nolla för säsongen när han motade 21 skott.

– Det är nästan en vecka sedan jag spelade och då åkte vi på en riktigt tung förlust, så det var skönt, säger Lundqvist till aftonbladet.se.

21 räddningar och noll insläppta mål solkades dock av att ”Henke” blev överfallen av förre lagkamraten Brandon Prust, som kort därefter hamnade i slagsmål med New York-backen Kevin Klein.

”Henke” försöker tona ner händelsen.

– Men jag ska inte ljuga: det gör lite ont. När jag åker ut på isen sådär är jag beredd på att något kan hända, säger Lundqvist till ESPN.

Rangers inledde målskyttet knappt tio minuter in i första perioden genom Dominic Moore, assistpoäng till Jesper Fast. Hagelins mål tidigt i tredje perioden innebar 4-0. Rick Nash avslutade sedan målskyttet för Rangers

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.