Henrik Lundqvist räddar ett skott i rivalmötet med Philadelphia. Foto: TT NYHETSBYRÅN

Rangers vände rivalmötet

Jesper Fast spelade fram till den viktiga 2–2-kvitteringen och Henrik Lundqvist räddade en straff när NY Rangers bortaslog Philadelphia i lördagens heta rivalmöte i NHL-ishockeyn.

Hemmalaget Flyers ledde med 2–1 med 13 sekunder kvar av den tredje perioden när Rangers skapade tryck. Den 24-årige forwarden Jesper Fast, tidigare i HV71, spelade fram backen Keith Yandle som direktsköt 2–2-kvitteringen från blå linjen.

Förlängningen förblev mållös och i straffläggningen räddade en storspelande Henrik Lundqvist Claude Girouxs straff i den andra omgången och Rangers-centern Derek Stepan satte sedan den avgörande till 3–2.

Totalt räddade 33-årige Lundqvist 26 av 28 skott och noterades för en räddningsprocent på 92,9.

Burakovsky målskytt

André Burakovsky öppnade målskyttet med sitt tionde NHL-mål för säsongen när Washington gästade New Jersey i toppmötet i Metropolitan-divisionen.

Den 20-årige forwarden satte 1–0 i mitten av andra perioden men fick sedan se sitt lag tappa till 1–2 i mitten av tredje innan Washington-centern Paul Carey kvitterade till 2–2 med knappt sex minuter kvar av ordinarie tid.

Efter en mållös förlängning satte sedan den ryske storstjärnan Aleksandr Ovetjkin den avgörande straffen till 3–2.

Nyquist dirigerade

Detroit hade ordentlig lekstuga hemma mot NY Islanders och ledde med 5–0 ett par minuter in i tredje perioden. Gustav Nyquist var den svensk som var mest framträdande i poängprotokollet då han spelade fram till Tomas Jurcos 1–0 i den första perioden och var inblandad i Tomas Tatars 4–0-mål i mitten av andra. Red Wings vann till slut med 5–1.

5–1 blev det även när Montreal hemmaslog Edmonton.