Foto: nhl.com

Rekordlång avstängning i NHL

Uppdaterad
Publicerad

San José Sharks Raffi Torres stängs av i hela 41 matcher efter en våldsam tackling på svenske Jakob Silfverberg i lördagens träningsmatch mellan San José och Anaheim.

Torres kom åkande i hög fart, satte in en rejäl axeltackling i huvudet på Silfverberg trots att pucken inte var i närheten och fick matchstraff direkt.

Den 41 matcher långa avstängningen är den näst längsta i NHL:s historia när det gäller händelse som skett på isen. 1927 stängdes Bostons Billy Couto av på livstid.

NHL 2015-2016

Enligt reglerna i NHL straffas en spelare hårdare för varje gång denne bryter mot reglerna. Torres har nio gånger tidigare straffats med avstängning eller böter och får nu ett stenhårt straff.

”Han har gång på gång brutit mot reglerna”, säger NHL i en kommentar på hemsidan.

Förutom den långa avstängningen går Torres miste om över 440 000 dollar (cirka 3,7 miljoner kronor) i uteblivna löneintäkter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2015-2016

Mer i ämnet